Thursday, January 3, 2008

Jejak al-Misr 5: You think I'm elusive?

Salam to all.

These past few days had been hectic.Reasons?
1- Hafiz going back to school, so some shopping here and there.
2-Hunting for books.We received a letter from school that he didn't get the buku pinjaman. So, we started hunting for books in Melaka.Manage to get 3 books. There rest we got it from Czip Lee in Kajang. Still short of 4 books.
3-Lazy.Hah3.

Anyway,before I continue with the travl proper, I present two pjotos which Tokasid was in.
So, am not elusive after all,right?



Hey,Fir'aun! Mana hidong hang?
foto Hafiz N73



Me and Mrs TA at Aswan High Dam
foto Hafiz N73


Okay..puas hati??



Kandungan posting mungkin ada kena mengena atau tidak dengan makhluk yang hidup atau yang telah tiada.Kalau sapa-sapa terasa nak buat macamana kan. Sapa makan cabai melaka dia pedaih laa

12 comments:

Kata Tak Nak said...

Mana close up nya? Yang 1 tu tunjuk pungkok saja, tak aci la. What tak dapat book loan? IKan gomen kata SEMUA dapat?

tokasid said...

Che'gu:

Kah3.

Sekolah kata Hafiz tak hantaq borang. kata tak lengkap.Aku kata kan kan semua dapat. GPK kata, pasai ada mak pak tak mau buku bantuan.So sapa yg tak mau atau yg tak terima borang di anggap tak mau buku bantuan.Aku malaih nak bertengkaq,so aku beli lah.
Tau tau tadi Hafiz sms kata depa bagi buku bantuan kat dia. haru btoi depa ni.Aku beli sampai tengah dua ratoih kemarin.jadi aku bagitaun Hafiz,amek hat 4 buah yg tak dak di kedai. hat lain pakai yg beli seniri.

Pasai gambaq,nanti aku boh la hat close up. Yg dua ni buat layoq saja dulu che'gu.

Kerp (Ph.D) said...

aku tak puas hati on the 2nd pic. mcm cikgu kata tunjuk pungkok, might as well you give way for a better view from the damn dam...kahkahh..

doc, all these filling in forms are part of the dreading red-tape arent they? and how many times have we heard them G's promises to cut it to a complete zero? 100? wrong. more!

*eh doc, Hafiz belajar kat kajang? Mahad Hamidiah ke?

lama tak dgr crit. thats why i left a message earlier today.

tokasid said...

Kerp:

Well,I didn't know Hafiz was gonna snap that view.Kalau tak sure gua posing maut!

Hafiz is at SMAP Kajang(Batu 13 Jalan Kajang-Cheras).

I have posted a new entry dah.

Zabs said...

Salam Doc.,
Betul tak elusive, tapi tak exclusive jugak.

tokasid said...

Pak Zabs:

Heh3...betul tu Pak.

Nanti bila masuk bab dalam piramid akan saya letak gambar close-up saya dalam piramid yg Hafiz ambil. Kena tunggu umpama buah tak gugur dulu lah ye....

Fauziah Ismail said...

Salam Tokasid
Gambar #2 tu macam dalam cerita Home Improvement tu, neighbour yang tak pernah nampak muka ...

acciaccatura said...

salam doc,
hish! apa depa cereta pasai pungkoq. gambaq lain ada tak nak cerata!

tokasid said...

Fauziah:

Unseen neighbour eh?
I'm an unseen blogger.
Soon,will be seen.

tokasid said...

Accia,E:

Tu laa...che'gu ngan kerp dok cerita pasai pungkoq pulak. Cerita la pasai baju ka,kasut ka..tak gitu?

cakapaje said...

Salam Doc,

Semalam saya dok mai, tapi tak nampak pun entry ni...?

Takpa, Cikgu dan kerp leh tanya pasai punggok, saya cuma nak tengok ja :)

elviza said...

Sorry this is late.

I am so delighted to finally cast my eyes on Mrs. TA.

Must have been my lucky day