Monday, October 8, 2007

Epilog cinta....

Epilog Cinta dari Bromley....in the early 80s this song was the most beautiful love song ever written by a local singer. And nobody can sing it like Sohaimi sang. His rich 'jantan' voice hauntinh us with Epilog Cinta dari Bromley, Sedari Dulu and Misteri Cinta.

He wrote all his songs. And the 3 albums he had in the 80s had the Imam brothers touch in arrangement and production.

Suddenly Sohaimi Mior Hassan went missing. I think its due to his work commitments with the Navy( Pak Zabs mungkin lebih kenal Sohaimi kot?). In the mid 90s, I heard Sohaimi signed a recording contract with M.Nasir's Luncai Emas but unfortunately nothing materialised.

Now Sohaimi will haunt us again. He just came up with a brand new albmu: SUATU HARI NANTI.

I just got it yesterday from the record shop and since last night had listened to the entire album 5 times non-stop. Yes, the jantan voice is still there. The songs are still close to Sohaimi's heart and plus a few political songs thrown in. This time around his younger brother Meor Yusof Aizuddin( also an independent recording artiste) and Ariff. The arrangement is minimal and very acoustic in nature. This time they uses the seruling to good effect( what do we expect from Mohar if not his best). This is one of the good albums that had been produced in the past 3 years.

You will not like it instantly( like say Anuar Zain's or Siti Nurhaliza's or Ferhad's or Mawi's). But the songs will grow on you after your second listening. I'm gonna rip this album and transfer the songs into my handphone for my hari raya listening.

In the meantime...why not bring back the memories of Epilog Cinta dari Bromley...




EPILOG CINTA DARI BROMLEY

KAU TERSENYUM MANJA
MENYATAKAN HASRAT
DI HATI MU
KAU KATA KAU CINTA
CINTA PERTAMA KEPADA KU

KU HAMPIR TERGODA
BERGELORA DALAM KALBU
KAU BUKAN UNTUK KU
KAU DAN AKU
TAK MUNGKIN BERPADU

NUN DISANA
BERIBU BATU
KAU KU TINGGALKAN
BERSAMA HATI KU
NUN DISANA
KAU MERATAP PILU
SATU MASA NANTI
KAU AKAN MENGERTI
APA MAKSUD KU

KINI KAU MENANTI
HARAPAN MU ABADI
TERHADAP KU
KAU CORETKAN LAGI
RAHSIA HATI MU KEPADAKU

KU DOA KAN DIKAU
BERTEMU SEORANG
TEMAN SEJATI
YANG SATU ALIRAN
SATU KEPERCAYAAN
ADUHAI... KHATY

NUN DISANA
BERIBU BATU
KAU KU TINGGALKAN
BERSAMA HATI KU
NUN DISANA
KAU MERATAP PILU
SATU MASA NANTI
KAU AKAN MENGERTI
APA MAKSUD KU

KINI KAU MENANTI
HARAPAN MU ABADI
TERHADAP KU
KAU CORETKAN LAGI
RAHSIA HATI MU KEPADAKU

KU DOA KAN DIKAU
BERTEMU SEORANG
TEMAN SEJATI
YANG SATU ALIRAN
SATU KEPERCAYAAN
ADUHAI... KHATY
ADUHAI KHATY


Lagu/seni puisi dan nyanyian: Sohaimi Mior Hassan

24 comments:

Fauziah Ismail said...

Salam Tokasid
Yes, who can forget Suhaimi Mior Hassan's haunting suara jantan. The only other singer with such a voice is Latif Ibrahim.
And Epilog Cinta dari Bromley is my brother's lagu Wajib whenever he goes on stage to sing.
If I had checked your blog earlier, I would have gone to the record store during lunchtime. Now, have to leave office early to get it!

elviza said...

Assalamualaikum Tuan Doktor,

Off late, my life is revolved around doctors and hospital staff. The amount of conversations, phone calls and questions were too many to be counted. Worry and fear were limitless.

Amongst all the specialists, the paeds, the neurologists, the nurses that I talked to, I found it most comforting to read your blog. May be because you are one of my friends.

Jefree, Luqman and I are forever indebted to you for your support, concern and prayers.

And of course, Episode Cinta dari Bromley - one of the songs my late father always sing. I grew up with this song. What a pleasant walk down the memory lane.

Thanks TA. Salam

zabs said...

Salam TA,
Maaf saya tidak pernah bersua muka dengan beliau, walau pun sama di dalam TLDM dahulu. Masa saya banyak dihabiskan di laut untuk mengukur kedalaman air laut, air pasang surut dan arus lautan. Beliau mungkin byk bertugas di pengkalan dan banyak masa untuk berlatih dengan pasukan muzik TLDM. Walau bagaimana pun saya juga minat mendengar lagu-lagu puisi beliau itu.

mokk said...

Salam Mamat...

U ni sengaja nak mengembalikan kenangan dulu-dulu....kan dah nak emotional dah ni....

Lagu ni memang so nostalgic...i still keep the tape dan dah ada karaoke version...bila ada saudara mara kenduri kahwin ..aku selalu nyanyi lagu ini dan lagu-lagu broery.

acciacca2ra said...

salam doc,
a'a teringat balik zaman tu. and i heard the cerita sebenar di sebalik lagu tu on the radio.

tokasid said...

Fauziah:

I knew this album came out about 2 weeks ago(it was reviewed in the Sunday Mail's flip side) and reviewed in a Malay sunday edition.

Yesterday I got the last copy they had in that store( another man came looking for it too...I told him to go to another outlet)

Last night I sms'ed Che'gu kata tak nak and MMS the cover album to che'gu. He's gonna get this album too.
I guess we grew up during Sohaimi's time and we can't tolerate to the loud dance or hip hop that is the norm nowadays, an album like this is a welcome.

tokasid said...

Sis Elviza;

Alhamdulillah Luqman is well now.
You take care of yourself too esp your BP.
I have a comment for your entry.

tokasid said...

Pak zabs:

Betul pak. TLDM adalah satu divisi yang besat dengan pelbagai ranting-ranting kepakarannya, memang sukar bertemu hatta kawan rapat sendiri.

Jika tidak salah saya Sohaimi mungkin di bahagian communication engineering. Tetapi dia tidak terlibat dengan kumpulan muzik TLDM yang saya tahu. Selepas album ketiga dan semi-retirement dari performing music, beliau lebih kepada menghasilkan lagu untuk simpanan sendiri.

bagus beliau telah aktif semula.Tidak lah saya terpaksa dengar lagu cinta muda mudi jiwang2 yang mengenang nasib di tinggal kekasih sahaja.

tokasid said...

Mamat:

Aku pun yang dulu2 dok simpan lagi.
Ni aku nak nasihat hang sikit. kalau kenduri kendara hang tolong JANGAN nyanyi. Aku risau kalau:
1- Hujan ribut datang nak merosakkan majlis kenduri
2-Takut ramai yang kena heart attack dengaq hang nyanyi.

Kah3...jangan marah eh

tokasid said...

Accia:

As a former musician you would know better than me about music and arrangement etc that goes along with it. I remember when the Epilog album came out it was very different because the type of songs written and the arrangement by Ramlan(or was it Roslan) Imam. The strings for the Epilog intro memang berhantu( betul ke string atau guna keyboard)and buat hati teramat sayu.

This new album...its the seruling that sayatkan hati....

cakapaje said...

Salam Doc,

I do miss my old collection. I had Suhaimi Mior, but now...Thank you for rekindling memories.

ps. Tolong tunjuk ajaq camna nak letak musik kat blog, please...:)

Kerp (Ph.D) said...

aiseh doc, now you're talking. here's a confession. this is the only song i know suhaimi.

makcik aku suruh aku download this song and bluetooth to her phone. that was how i came to know about this song.

bromley kat mana doc? germany ke?

Mior Azhar said...

Tok,
Nostalgia betul for us who were swinging in the 80s. Zaman tu bukan banyak lagu pun and his were certainly a breath of fresh air.
I read somewhere recently that he only sang twice on TV during his heyday, can you imagine it and yet his songs are still popular. In fact everytime dia keluar album and he always could not find time to promote the album sebab kerja.

Mesti pegi beli nih... nak balik raya ni boleh dengor dlm kereta.

Raden Galoh said...

Bro TA...Adehhhh...mendengar suara macho Suhaimi memang mengasyikkan..terasa dibuai-buai perasaan..selalu membayangkan orangnya juga macho seperti suaranya...

Tapi hakikatnya lagu itu memang classy...Epilog Cinta dari Bromley, walaupun utk suara macho tetap menjadi lagu pilihan utk saya lagukan ketika sunyi atau bersendiri...esp bila mood nak menyanyi alih2 datang bertubi-tubi...tak kiralah suara sy sedap ke tak janji sy dapat nyanyikan lagu Suhaimi, fuhhhh puas hati...

Selamat menyambut Eid Mubarak Doc...Maaf jua sy pinta jika ada tersalah kata tutur bicara ye...

tokasid said...

Shah cakapaje:

Nanti aku ajar hang macamana nak buat. Aku boh kat entry hang okay

tokasid said...

Kerp:

Epilog cinta dari bromley is Sokaimi's first hit song( lagu ni pernah jadi juara kat pertandingan apa ntah kat UK masa dia study sana)
Tapi ada banyak lagi lagu dia yg best. Kalau cari kat lime wire tentu jumpa.

Bromley? Kat UK kot. Aku jenih tak pernah gi oversea utk study so tak tau sangat.

tokasid said...

Pak meor:

memang sohaimi ni low profile abih.
Yes, should get the album. Ada lagu Perak Darul Ridzuan lagi bro...
Aku rasa kamu ngan dia ada sangkut jugak ni..marga sama..sama-sama Meor

tapi dia orang Bruas kamu Kampar kan?

tokasid said...

Raden:

Yes, memang betul. Sohaimi's voice had that effect on ppl.

Selamat hari raya to Raden,MambangHijau dan anak2.

drzeze said...

salam to TA, nampaknya ramai yang sekapal dan seangkatan di sini ...ehehehe except Elviza.
Yes lagu ni memang mendamaikan.

tokasid said...

Mama dr zeze:

Kita ni dah masuk bracket oldtimer kot?

Elviza biasa membesar dgn lagu ini kerana ini lagu kegemaran ayah Elviza.

Raya ni balik Langgaq dak?

bakaq a.k.a. ~penarik beca said...

Sblm ni, aku baca dlm google reader ja posting ni. Ni baru mai nak komen. Yang aku ingat, masa tu, sapa yang minat Ebiet akan minat Sohaimi. Sebab kita tercari-cari Ebiet Malaysia.

Tapi rasanya, sampai la ni kita belum lagi jumpa Ebiet Malaysia. Tapi, kita dah ada angka sawan, kan?

Anonymous said...

salam bro...on behalf of sohaimi,thanks for the review..maybe we should meet one of these days...peekena teh tarik-sembang2.itupun kalau tak bz dgn hal2 duniawi,apa pun terimakasih dan selamat beraya..thanks

meor pestajiwa
019-6900234

Sysop said...

Mr Suhaimi is not missing. He lives in Shah Alam where his wife teaches in SK Seksyen 6 (which is my wife previous teach there also).

He takes time to concentrate in business (telecommunication and engineering) in 90's and until now.

But previously this guy buy up a portion of share (I don't know how much) of a small Citroen/Peugeot repair services shop in Selayang from one Indian guy (Param).

I've personally introduce this repair services business to him (Mr Suhaimi) in 2002 where he used to service his Citroen cars there.

tokasid said...

Salam to sysop.

Thank you sir for leaving a comment here.

What I meant by missing was ,he was missing from the entertainment scene.

I knew I signed up a contract with Luncai Emas after he quit the Navy and went into telecommunications.

After 2 years with Luncai but without an album, I called Luncai Emas and asked about it. During that time the sales of albums were very bad. So the recording for Sohaimi somehow fizzle away..

Now that he produced his own album with his brother Mior Azidin and Ariff, his fans' wishes had come true.

Thank you sir.
Do come again to visit me and my brothers/sisters of blogosphere.