Wednesday, November 14, 2007

Perhimpunan BERSIH in London too




all photos received via e-mail on 13 Nov 2007.
Well, and we thought only concerned Malaysians in Malaysia took to the street with the Yellow Waves on 10-Eleven. We were wrong!! There were concerned Malaysians in London(UK) too. They too took to the streets.
But they were the fortunate ones compared to their saudara in KL. They were not chased by the FRU. They were not targets of teargas or some stinging water-sprays.
And we thanked them, for their moral support.Their hearts are in Malaysia eventhough they are thousands of kilometers away.
ZAM, what have you got to say about this?

Kandungan posting mungkin ada kena mengena atau tidak dengan makhluk yang hidup atau yang telah tiada.Kalau sapa-sapa terasa nak buat macamana kan. Sapa makan cabai melaka dia pedaih laa

16 comments:

cakapaje said...

Salam Doc,

Yup, got a similar email too! And found another - kat mana tak ingat - in Bangkok!

Kerp (Ph.D) said...

doc and friends,

i've been wanting to know this. diorang (FRU) pakai water canon tu, air tu ada campur dgn apa? bukan air paip biasa ke?

AFRAR YUNUS said...

salam Dr
menurut sejarah, malaysia mendapat kemerdekaan dari england. demokrasi yg diwarisi adalah dari sana juga (walaupun sana juga memilih-milih). namun warisan yg diguna pakai kepimpinan yg ada kuasa di sini, hanya utk kepentingan kumpulan. "ini baik utk aku, ini baik utk engkau - sudahnya semua utk aku, pergi jahannam dgn engkau". agaknya lah...

tokasid said...

Shah:

And I thought the walk was only here in KL.

tokasid said...

Kerp:

Well to tell you the truth,I do not know what chemical content ofthe special brew spray. Definitely no Paco Rabane or Bvlgaria or the Mawi colonge.

Maybe we should ask bakaq penarik beca for he had tasted the spray last Saturday near Masjid Jame'.

tokasid said...

Afrar:

Manusia akan berbuat apa saja utk terus berkuasa. Juga akan ada juga segelintir yg sanggup berbuat apa saja utk mandapatkan kuasa.

Kuasa: satu adalah satu impian yg bisa membuat manusia hilang pertimbangan.

drzeze said...

salam to TA,
Thanks 4 your reminder. Dah dapat pun APC next year.Cepat kan?dah serik asyik kena denda lewat je.

Kata Tak Nak said...

"ini baik utk aku, ini baik utk engkau - sudahnya semua utk aku, pergi jahannam dgn engkau". agaknya lah...

Ni aku suka betoi. Tepat sekali.

mz ayam said...

10 Eleven was the best day of my life and I hope I could tell my kids about it - inhaled a couple round of toxic gas.

BTW nice blog you've here! I'll be coming back wokay..

tokasid said...

Salam mz ayam@anis:

Yeah, that was a great day for many ppl, despite the stupid remarks from several ministers.

Saw your blod via shah cakapaje I think, you have nice photos there bro. Those candid impromptu pics are a delight.

Thanks for visiting. An honour to me sir.

mz ayam said...

Hmmm...I am girl la. Orang pompuan tak boleh join rally meh? ;-)

The pic in shah's cakap aje wasn't mine. I got it from some other blog...(but forgot its URL)

anis

tokasid said...

Salam mz ayam@ anis:

Alamak!! Sila address lah pulak.
Maaf ye Cik Anis.

Lelaki mahu pun wanita, bila ada semangat kental utk menyuarakan ketidakadilan yang berlaku, berhak mengikuti perhimpunan begini.
malah ramai srikandi yang berjuang begini dan ramai yang di tangkap di hina. Contohnya Cik Nora.

Sekali maaf ye cik Anis.

Daphne Ling said...

Hi Doc,

Wahlau...Whatever our thoughts might be regarding the protest/campaign/march/whatchacallit, you gotta admit these people had great planning...

watelily said...

Doc,
Saya dah menyampah nak tgk@dengaq berita mengarut kat TV propaganda tu. Tp my hubby syok sangat dok buka. Rasanya mau kubakar saja TV itu...kang orang kata BODOH pulak. Maka kututup telingaku dengan kapas. :)

tokasid said...

Daphne:

I think, when one's voice is not being heard well, they will come together on a common cause and its amazing how ppl from different groups and faiths can think and plan together for a common cause.

tokasid said...

Marianne aka waterlily:

Saya pun dah lama tak tgk TV1 dan TV2.
TV3 news tu ada juga tgk walaupun menyakitkan hati, tapi sebab nak tahu apa yg di propagandakan..tahan saja lah telinga yg tuli ni.