Friday, February 13, 2009

2009 is not year of the Ox but Year of the FROGS






Pilihlah akuu...jadi YB mu...akan ku lompat....


Katak Perak- 4 ekor


Setakat ni tak ada lagi katak hijau dari PAS melompat
(Eh Yob! Kome jangak nak pecah rekod jadi katak hijau yang pertama meloncat Yob!)



Katak Berang dan Jering menunjuk warna PKR dan BN
( Eh Yob! Kome ada serapah tak nak bagi biru muda ni jadi biru tua?)




Complete transformation of Berang and Jering to BN
( Eh...eh...memang kome terer bebenor Yob! Sekejapan kita udah jadi biru gelap)




Katak Jelapang mali maa....
(Aiyaa....manyak susah lompat satu olang loo....)




Kah..kah...kah...Mari kita tengok siapa nak lompat!!


Melentur buluh biar dari rebungnya.
Mengajar lompat biar dari baby kataknya




Aik? Katak BN dan transform jadi katak PKR pulak ke?
Tadika Kemas Katak


Tadika Kemas Katak


Ini lah harapan rakyat Malaysia.Biar katak hilang dari alam politik negara.

7 comments:

tajudin said...

kesimpulan mudah -- nampak benar kekuatan dalaman MP/ADUN PAS, berbanding parti lain.

Daphne Ling said...

Hahahahaha!

Ingenious post, Doc...I actually found this hilarious!

Thanks for the laughs...Hope all is well for you and family...

PS: Happy belated birthday to you and Haziq (betoi ke nama ni?)...

Daphne Ling said...

Oh wait, Haziq is Aunty Ja's (Dalam Dakapan Ibu) son...

So...

Your son...is...Hafiz?

=S *Pening di*

cakapaje said...

Salam Doc,

Frogs ni semua, mereka berbunyi 'oink oink' kut.

Doc, den dah naikkan gambau obscene kena mengena YB Elli kat blog den. Manalah tau Doc nak tengok ke ;)

muteaudio said...

Doc,
Agak2 pasai apa katak hijau tak reti melompat? Mungkin sebab2 yg dikemukakan blh dijadikan pedoman. Rakyat x nak pemimpin katak yg xde pendirian, asyik nak melompat aje.

Satu lagi perkara, Saya kebelakangan ni makin respect dgn King of Katak. Dia bukan katak biru, merah atau hijau. Idea dia lebih boleh dipakai bila takde master to report to.

KAMATO said...

rupanya banyak jenis katak ni ye....tapi katak hjau tu nampak baik

Aishah Jamal said...

salam ziarah tuan rumah,
saya paling suka tengok gambar kerusi katak tu. Sooo....cute!