Tuesday, January 16, 2007

Something to share(pics)

Here are few photos I want to share with bloggers who visited this blog.These are simple pics taken by very cheap digicam. I take pics whenever I see something interesting( to me that is) be it scenery,animals,plants,flowers and anything that came across my path.(Tapi tak dak pula minah2 cun lalu kat depan aku....ini kalu mem baca mesti marah. Jangan marah eh sayang..)
Silhoutte kelapa selepas hujan( Pantai Puteri Melaka)

Senja di Pengkalan Kundor Melaka

Senja Bukit Katil(from south wing)


Pai and Adik: Senja Bukit Katil
all photos by tokasid

Kandungan posting mungkin ada kena mengena atau tidak dengan makhluk yang hidup atau yang telah tiada.Kalau sapa-sapa terasa nak buat macamana kan. Sapa makan cabai melaka dia pedaih laa

6 comments:

Kak Teh said...

cantik2 belaka, esp. of pai and adik. kak teh ada 6 kucin...tapi sekarang dok sedih sebab satu tak balik2 dan satu lagi dah tua and sakit.

tokasid said...

TQ kak teh. La ni saya ada 4 ekor. Pai dah dgn kami 8 tahun( dia persian mai dari rumah jiran dan tak mau balik.Kami hantar dia mai.Last2 jiran suruh kami bela langsung). Cheng dah 5 tahun. Adik pula di import dari Taiping(yg di import dr perlih)and he is about 2 years old. Latest addition is baby baru 5 bulan. Ni Hafiz pungut kat sekolah dia masa berdiri pun dok goyang2.

Keluarga saya memang dari dulu kalu dgn kucin lembek dan cair hati esp my wife. Dia simpan semua gambar2 kucin yg penah kami bela( yg dah mati or hilang).

Selalunya kalu kucin hilang tak balik2 sampai 1 week kira dia tak akan balik dah kak teh. Most of the time depa hilang to go and die somewhere supaya kita tak sedih sangat.(tu yg arwah bapak habag kat saya dulu)

bergen said...

You have the photographer's eye for details to compose a good picture. Keep shooting, sir.

Kak Teh said...

jasper yang sakit mula2 hilang tapi balik dok sakit kat rumah, dia dah tua. tapi tabby ni sihat walafiat...gemuk sangat - takut orang curi. dia tu friendly sangat suka tegork orang.
kak teh dok sedih sangat. my whole family pun sayang sanga tkucing.

tokasid said...

Mr Bergen: TQ. With a digital camera I took lots of photos and chooses only the nice ones. Out of 100 pics about 90 will be deleted coz tak cantik. With a digicam I can afford to take 'trial and error'shots(with conventional camera it will cost a fortune to develop the pics).Kalau boleh nak emulate jeff ooi and his friends lah konon.
You in Tanah Malaya or Sudan at present sir?

Kakteh: Kalu tabby comey lotey haruih juga orang ambik. Dah tu dia tak takut orang . Harap2 kalu orang ambik mintak2 depa jaga dia elok2. Mungkin kak teh kena cari sekoq yg lain ganti Tabby kot.

Kak Teh said...

tokasid - dia dah balik daaaah!! mulut dia luka sikit. entah pi mana. tapi alhamdulillah dia dah balik.