Tuesday, May 6, 2008

Perbualan.

Towkay Tepung: Haiya kawan...apa macam lu sikalang? Ala baik ka?

Towkay Beras: Wa in lua minggu aa...manyak hati suka lor...meliaga manyak untong woh!
Sikalang belat punye halege sulah manyak tinggi woh...wa manyak siok...

Towkay Tepung: Ya..ya...wa manyak setuju sama lu...lulu wa pun ala ini maciam maa...Itu jam tepung manyak susah mau lapat hah...wa manyak untung sibab halega juga ala naik maa...

Towkay Minyak Masak: haiya...lu olang cakap lu olang saja ala untong ka? Gua pun ala untong...lulu pun itu minyiak masak susah mau lapat lu olang tatak ingat ka?

Towkay Beras: Ya...wa ala ingat itu time...wa tengok lepat satu bulan lu sulah tukar lu keleta ploton sama itu Toyota Camly hah....

Towkay Minyak Masak: Haiya lu yangan susak hati lor...lanti lu pun boleh tukat keleta besar maa...Apa keleta lu mau? Ala Accord balu mahu keluar lu tau ka?

Pegawai Kementerian Perdagangan: Hah!! Towkay-towkay apa meeting ni?

Towkay Tepung: Oh..Encik ah....talak meeting laa...saja-saja mahu minum kopi. Encik sini mali lulok laa...kopi minum maa...

Towkay Beras: Ya..ya...sini saya sibilah lulok la Encik...saya ala bilanja ini hali...

Pegawai; Boleh..boleh...Hah towkay saya mari ni nak tanya pasal bekalan beras di sini.Macamana towkay?

Towkay Beras: Haiya Encik arr...manyak susah sikalang. Belat susah mau lapat.Wa stok pun sula sikit maa...tapi sama Encik saya boleh kasi 10 kilo flee no poblem!

Pegawai: Ye ke tak de stok towkay? Bukan towkay ada simpan kat tempat lain ke?

Towkay beras: Haiya Encik! Talak baik itu maciam cakap saya lor...sumpah saya tatak solok belat Encik. Sumpah sama topekkong ma..Saya kasi Encik 20 kilo belat wangi punya.Siam mali

Towkay Tepung: Ya la Encik...lulu pun gua kasi lu tepung 50 kampit maa....wa pun lulu tatak solok kan?

Towkay Minyak Masak: Ha...Encik ala lupa lulu wa kasi 5 karton mimyak cap gelegaji sama Encik ah?

Pegawai: Shhh....diam-diam le...Kat sana ada pegawai baru tukar ke sini. Towkay ini kunci kereta saya.Lu bawa belakang kedai lu. saya mau 5 kampit beras wangi Siam.

Towkay Beras: Ya...ya...wa kasi...wa kasi....

9 comments:

Kata Tak Nak said...

Towkay2: Encik sikalang wa olang kasi balang, ini malam kita punya kelab lu mai la, ala balu punya ayam. Ayam siam ala, ayam cina pun ala. Manyak mamut oh, kincin tatak munyi puya.
Pegawai: Ini malam ka? Sekarang tak boleh ka?

cakapaje said...

Salam Doc,

Pembantu towkay2 (PT): Bots! Bots! Itu ayam, saya jugak mau! Lapa bots!

Towkay2: Ayoh! Lu moloh punya olang! Itu ayam mahu kasi spesial punya...lu lapa lu pegi makan itu ayam golek la!

waterlily said...

Salam Doc,

Haiya tawkay aaaa. Kalau pasir boleh buat bubur kan bagusss....ada manyak maik wooo


ps: Doc apasai gambaq kat sebelah tu ganaih sangat LOL

Kerp (Ph.D) said...

'sumpah sama topekkong ma'...hehehhhehehe...

itu cikgu ada cakap, itu siam punya beras ada, siam punya ayam pon ada worrr...kasi kira kati atau jam?

Kerp (Ph.D) said...

lupa nak tegur...itu gambar manyak takut tengok worrr...lu tai kor mana mari? itu 3-6 ka?

tokasid said...

Che'gu:

Ayam ni selalu dapat pada 'penguatkuasa' yang guna badge dan lambang lain.
Ada seorang bekas 'penguatkuasa undang2' yang dah quit about 15 years ago pernah cerita kat aku(10 years ago). Bila ada 'ayam' baru masuk samada siam ka filipina ka china ka sebelum ayam-ayan di offer to the public, depa penguatkuasa akan di jamu ayam2 ni dulu.Pilih saja mana yang nak. Syarat satu saja: jangan buat serbuan ke lau-lau ayam ni cukup!

tokasid said...

Shah:

Pegawai: Eh towkay! Itu ayam wa tak mau ada itu bird flu punya tau

Towkay: Encik yangan susa ati lor...ini ayam fes klas punya lor...

Pegawai:Ya la...saya tak mau ituayam AIDS ka ayam siplis ka...

Towkay: Tak ala...tak ala...( dalam hati: cilaka punya olang. Semua mahu angkt fli jugak...wa kasi mampus sama lu lagi baik hor...)

tokasid said...

Mariani WL:

Pasiaq pun la ni dah mahal tau....

Gambaq tu memang brutal. kenangan Mekah tahun 1999.

tokasid said...

Kerp:

Aiyaa...itu ayam siam mali tala kila jam atau kati lor...wa suda kasi fli lu makan saja hor!!

Kerp, gambor tu missus aku kata: Apa ni? Macam serial rapist saja!!

LOL!