Thursday, February 28, 2008

Rasa sayang eh??










Rasuah sayang eh
Rasuah Sayang Sayang eh,

He lihat Pak Lah tidur
Rasa sayang sayang eh,

Budak
mongolia di luar pagar,
Ambil C4 tolong bombkan,
Saya budak baru nak mengajar,
Kalau salah you duduk diam - diam.

Rasuah sayang eh
Rasuah sayang sayang eh
Eh lihat Zam bodoh rasa sayang sayang eh

Zainuddin kita nak marah al - jazeera,
tapi sendiri tak berpengetahuan,
Mungkinkah belajar dari Mara,
Kerana jawapannya macam ketam.


Rasuah sayang
Eh rasuah sayang sayang Eh
Eh lihat parliment rasa sayang sayang eh

Parliment kita macam zoo negara,
Penuh dengan banyak binatang,
Ada beruk, monyet dan kera,
Kalau pergi
sana bawalah kacang,

Rasuah Sayang
Eh rasuah sayang sayang eh
Eh lihat rempit jauh rasa sayang sayang eh

Khari kata rempit sangat terer,
Mereka ialah mat cemerlang,
Otaknya sekarang entah mana,
Mungkin nak jadi rempit di longkang.

Rasuah sayang eh rasuah sayang sayang eh
Eh lihat bola kita jauh rasa sayang sayang eh

Dulu kita main bola peringkat antarabangsa,
Sekarang main macam ketam,
Kalah 5 - 1 kepada Cina,
Semalam pula kalah kepada
vietnam.

Rasuah Sayang Eh
Rasuah Sayang Sayang Eh
Eh lihat
Indonesia jauh rasa sayang sayang eh

Rasa sayang milik
indonesia
Malaysia kata mereka punya
Otak engkau lagu ini milik kita
Kita punya Rasuah sayang sebenarnya

Rasuah sayang eh
rasuah sayang sayang eh
Eh lihat polis jauh rasa sayang sayang eh

Bila nak tiba hari raya
Polis kita merata rata
Muka mereka semacam saja
Bagi IC dan ringgit
Malaysia

Rasuah sayang eh
rasuah sayang sayang eh
Eh lihat Pak Lah tidur rasa sayang sayang eh

Air di Johor melimpah limpah
Pak lah beli rumah di
Australia
Bila Mahathir kita marah
Dia kata rumah itu orang lain pula.

Rasuah sayang
Eh rasuah sayang sayang eh
Eh
Malaysia hancur rasa sayang sayang eh.





Kandungan posting mungkin ada kena mengena atau tidak dengan makhluk yang hidup atau yang telah tiada.Kalau sapa-sapa terasa nak buat macamana kan. Sapa makan cabai melaka dia pedaih laa

21 comments:

Zawi said...

Doc TA,
Give you a bit more practise and you can be as good as Chegu Katataknak in the satire department. Give us more please.

Fauziah Ismail said...

Salam Tokasid
Then, we can sing this song at Tourism Malaysia's sales missions overseas. Indonesia tentu tak marah!

Kerp (Ph.D) said...

hehehhehehehehe...nice one, macha. as usual, the part where there's Kery that gets my attention the most. mamat ni politician kesayangan samseng jalanan.

de_kerinchi said...

salam sauara dr. tokasid,

lirik yang lucu tetapi isi nya realiti

Kata Tak Nak said...

Nampaknya ada pengganti untuk Loloq.

Satu, dua, tiga dan empat.
Jumlah lorong di lebuh raya
Sebab tak ubah perangai yang dasyat,
Ku pangkah pembangkang tukar semua semua.

drzeze said...

salam to Ta,
hehehehe memang ada tokoh la

tokasid said...

Pak Zawi:

Actually I got this from a friend.
What I did was look for the videoclip and when I found the Hindi version I know I must put it here.

tokasid said...

Fauziah:

Indonesia tak marah tapi mungkin India pulak marah!LOL.

tokasid said...

Kerp:

What I heard this Kerry kid is sweating in Rembau despite all the govt resources helping him there.That is the penangan of Cikgu Bard.

tokasid said...

Saudara de_kerinchi:

Itulah realiti kepimpinan yg ada tanpa mengambil kesah rakyat ramai(termasuk ahli2 UMNO di pendalaman).

That reality really sucks.

tokasid said...

Che'gu: Kalau aku jadi pengganti Loloq aku nak pakai nama glamour jugak: Loqlaq.
Amacam? Boleh?

tokasid said...

Mama drzeze:

Kalau pasai nak mengata puak-puak tak sedaq diri tak mengenang dek untung tu memang ramai dari kita ada tokoh.Samada sanggup nak tuleh dan post atau dak saja...

acciaccatura said...

Loqlaq pun , loqlaq lah! lagu saya banyak tak ada lirik ni. boleh masuk AIM ke AJL ke.
hmmmm....mana letak entah lagu lagu tu.

edelweiss said...

doc...

bravo...tajam menikam... kekekek

ah tok said...

sinis dan sadis.

tokasid said...

Edelweiss:

Perbuatan lebih menikam jiwa dan kalbu rakyat.And they get away with it!

tokasid said...

ah tok:

Sinis yes. Tetapi apa yg mereka buat teramat lebih sadis.

Kesadisan mereka membuat kita sedih.

blackpurple @ jowopinter said...

Salam doc,

Dah mintak permisi kerajaan Bambang ke belum ni doc? Hehehe!

Saya suka. Nanti saya hafal, boleh dinyanyikan sambil mencuci kereta di depan rumah.....Hehehe!

tokasid said...

Wak Pinter:

Sama bapak Bambang rasanya ngak perlu wak. Tapi sudah usul sama Kerajaan India tapi masih tak ada jawapan.harap2 mereka tak check dulu dgn Samy vellu. Kalau mereka semak dgn si correct,correct,correct mungkin dapat izin kot.

Panjang lagu versi Hindustani ni wak mungkin kena basuh kereta jiran-jiran sama dan sempat tukar pakaian dulu baru lagu habis.LOL!

Mat Salo said...

Bro.. aheks.. Kayaknya tag team bapak ama Pachegu, ide ide nya mantep sekali!

Pak.. lagunya Hattan tu Pak, setahunya saya, pemilu kemarin yang ke sabelas, artis tersebut turut ngikutin kempen partai GOLong tiKAR M'sai (baca: Golkar Malingsia = AmeNO).

Wajar kah Bapak memaparkan lagu dia di blog suci bapak ini. Ma'afin ya Pak Dok jika ada tersinggung perasaan.. :)

tokasid said...

Pak MS:

Sebenernya saya mahu isikan clip Kembara utk lagu Duit pak, tapi setelah di cari-cari ngak jumpa pak.Yang ada cuma si Hattan GOLKAR MALINGsia. Jadi mahu ngak mahu terpaksa jugak pak.
Kalau mikir-mikirin 99% artis Malingsia sememmangnya Ameno pak.
Jadi aku tercepit dong pak.