Wednesday, April 2, 2008

Chaiyya Chaiyya.....tak caya?

Hindi songs. I am not a fan of Hindi songs. Well...I was when in primary school. Bapak used to buy Hindi records like Kati Patang and Hati Mere Sathi (along with Ismail Hashim the national Quran Musabaqah champion).

So, why this entry about Chaiyya Chaiyya? Well, I've never seen Dil Se. But I saw an American movie Inside Man. Suprise, suprise. Inside Man used the song Chaiyya Chaiyya as its theme song.Yup! The original version for the opening credit and a rap version for the ending credit.

And last Wednesday when watching CSI Miami(yuck!) it had Chaiyya Chaiyya as the opening song.

Here I have put the songs used both in Inside Man and Dil Se.

I will dedicate this song to one pendatang tanpa izin from Russia Comrade Ahmedenovich Kerpov for I remember he telling me he loves Hindi songs more than Punkrock numbers( but of course he'll never admit it)

(Che'gu~ tentu hang suka noo...and maybe sis Elviza,Raden Galoh and E Accia too. But Daphne I'm sure is a Hindi film fan.Pak Zawi ,Pak Mior and Pak Zabs? Wak Pinter mungkin hanya suka lagu-lagu Jowo)



Chaiyya Chaiyya( from the film Inside Man)



Chaiyya Chaiyya ( from Hindi film Dil Se)


Kandungan posting mungkin ada kena mengena atau tidak dengan makhluk yang hidup atau yang telah tiada.Kalau sapa-sapa terasa nak buat macamana kan. Sapa makan cabai melaka dia pedaih laa

26 comments:

Kata Tak Nak said...

Yes, I like this song. It was so famous about 5 or 6 years ago but only the ori version is available what about the other?

Kerp (Ph.D) said...

aisehman, cant relate anything on this one la doc. but hey, saturday @Kayu is ON!

woohoo...

chaiyya, chaiyya, chaiyya...

tokasid said...

Che'gu:

I have heard this on the radio before years ago but being not a Hindi fan I didn't take any notice.

It was October 2007 that I watched Inside man that me and my Mrs noticed and went looking through the You tube.

We found several versions too.Infact in Inside man they put up 2 versions.The original version for the opening credit and the rap version at the ending credits.

bergen said...

The couple could be singing in the middle of spring on top of a mountain in Switzerland, or some place cold. The hero has got on a cardigan and jacket, a thick pair of pants and nice shoes. The woman, one piece cloth wrapped round and round, over and under to expose the navel and her stomach, armpits. I gotta the feeling women are pretty strong to take in the cold weather, but not the men

You've got a woman slithering and writhing on a train singing and dancing. It's been like this from Helen and Prem Chopra days.

I reckon it's either Islam, or Indian songs that will take over the world the next couple of decades. The race is on but I'm not worried. Islam is the fast growing religion in North America and Europe. People are converting to Islam faster than you can say, there goes another church being converted to a mosque.

Alamak, sorry, doc. Tiba-tiba turun minyak cakap merapu. Belum breakfast - exam coming up and you know me, I don't have that much brain to retain what I've read. hehe

tokasid said...

Kerpov:

Hahaha...tak ngaku le tu peminat Hindi songs.LOL!

Orait ,see you guys Saturday. Pinky sama at least Akak ngko ada kawan nak sembang daa...

tokasid said...

Bergen:

Hindi songs and films describe on the dot. (But film wise, I prefer Tamil films compared to Hindi).

Apparently AR Rahman is taking the USA market by storm.He was invited to the Grammies and several of his songs are used in Hollywood movies.

Yes Islam is fast growing in the west( so the fears to ppl like Geert Wilders) but sadly around us in the east the muslims are throwing away Islamic values.

Its noon and you haven't had breakfast?

Exam soon? Well best of luck to you. Its okay if we can't retain what we read but make sure we understood what we read.That is more important.

edelweiss said...

Doc,

I am a die hard fan of hindi songs!!!not just the recent ones but i really love those from yesteryears... mohd rafi,kishore,mukesh ,lata,asha,geeta dutt etc semuanya lagi i dengaq.

kak Teh Chocablog penah tulis pasai lagi...MAIN TARIK TALI...
lagu asai ialah dlm hindi...

:P

sebol said...

Doc,

Dah boleh la bertugas di Kulim bersama Y.A.B Rahul.

cakapaje said...

Salam Doc,

Would you believe it, some yankees - on hearing the song for the first time on the movie - are now arguing with some Indians about the song? The yankees vehemently believes the song was written for the US movie and now they are slugging it out in some group! Boyo...ini macam punya gaduh pun ada ka?

Raden Galoh said...

Wah! you know me la brader....

Of Course, this is my cup of tea....tp jgn suruh nyanyi lah pulak ye...Hahaha

Suka sangat...suka, suka, sangat!

tokasid said...

Edelweiss:

Kalau asai org Kedah,Penang mana boleh kalu tak jatuh cinta kat lagu hindustani betoi dak?

Cek ni takat mat rafi,kishore kumar boleh la terima. hat la ni pasai menari gedik2 kot yg tak boleh nak dengaq dah.LOL!

tokasid said...

Sebol:

Boleh saja Bol. nanti lita jumpa YB Zul Nordin. Kita ajak usop janggut sama Mat Moza sama.

Bila lagi engkau nak sarap ngan kami kat Bilal?

tokasid said...

Shah:

Puak Yankee ni apa pun kalau diterima ramai akan claim depa punya.

I remember few years ago depa patentkan Beras Basmathi. tak ke haru. Depa kata kat India tak boleh lagi guna nama Basmathi.
Tak ke gila macam tu? Nama tu dah pakai kat India dah berkurun tau2 gorilla2 yankee pi daftar kata depa punya. Ada akai ka?

tokasid said...

Raden:

Hahaha..dah agak mesti Raden kaki hindi songs...

(berbisik: shhhhh...MrsTA suka lagu ni...dah jangkit kat TA tapi lagu ni saja la...)

Mat Salo said...

Alamak... gue chaiyya ama lu Pak Doc! Saturday is on! Ni nak pikiaq macamana nak bunuh dua burung ngan sebutir teloq... ada permintaan juga dari blogger kaum Hawa untuk join :)

mokk said...

salam mamat..

ramai rupanye peminat lagu hindi..

muteaudio said...

Salam Doc, (plot spoiler)
I'm not a Hindi movie fan, but Dil Se is my favourite 'film'. I asked some Hindi movie fans abt Dil Se. They didn't like it because.... "Hero mati" Thats just lame.

I remember when I first saw Inside Man. I played the DVD N straight went to the kitchen to prepare some snacks. Suddenly I heard, "Chaiya Chaiya" and I terfikir..."I didn't buy Hindi movie. Mungkin mamat yg jual DVD tadi salah bagi kat aku kot." Was releived to see the opening, if not terpaksa lah tukar lain pulak.

Dil Se was directed by Mani Ratnam, 1 of the best director in India. He was the one who directed the controversial film "Bombay" N the music director is AR Rahman.

Once I wrote an entry on Inside Man

http://kuihmanis.blogspot.com/2006_07_01_archive.html

tokasid said...

Pak MS:

For Saturday mungkin kita kena buat tarian caiyya2 kat landing btwn Curve and Kayu kot?

tokasid said...

Mamat:

Aku tau hang dari zaman sekolah kat perlih lagi dah gila lagu hindustani heh...Jangan la buat tak ngaku pulak!

tokasid said...

Mute:

Aku pun masa tgk Inside Man(download dan burn buat DVD...kita cetak rompak ka dak?)ada turkujut la jugak awat depa boh lagu Hindi.

tapi bila tgk director dia Spike Lee..aku jadi tak heran. He is actually trying to tell something to the big studios bila boh lagu Hindi ni....thats what I think.

And yes,Inside Man is not just another robbery movie. It is a very good one and aku selalu dok pikiaq macam mana depa nak pelepaih diri.

acciaccatura said...

Salam doc,
chaiyya tak chaiyya, citer ni saya dah lama letak di bawah 18SX. jadinya sekarang, anak-anak dan saya rasa agony bila dengar. yang dengar suami je. kalau dia nak saje sakitkan hati kita orang, dia startlah nyanyi sama lagu tu. seriously, lagu hindilah yang selalu lullaby him to sleep depan TV. yang kelakarnya, bila kita tukaq channel, dia boleh terjagaa!!!

arwah afifah pernah komen, "Bila pompuan dia nyanyi, selalu ada pasang fan".
inshaAllah, jumpa sabtu ni. teringin nak jumpa MrsTA!

tokasid said...

E:

Hahaha...18SX!!

Kat rumah ni kalau sabtu bibik la dok layan Hindustani kat TV.
Saya ngan MrsTA tak kuasa nak layan.
Yang dia boleh tertarik pun sebab tgk Inside Man.

InsyaALLAH Sabtu ni kami sampai sana.
raden and Elviza dah confirm.

Pak Zabs,Pak Zawi,Che'gu ,waterlily dan Daphne tak dapat mai.

Pak Mior,Fauziah Ismail and Wak Pinter tak jawab lagi

edelweiss said...

gathering apa pulak nih doc?

Mior Azhar said...

Salam Doc,
Yea I saw the movie too, boy, I was real surprised too. And omg you remembered Hathi Mere Sathi - had yang ada gajah nama Raju tu kan? I was in Std 2 when kami satu kampung gi Rex tengok.... seminggu trauma sedih gajah tu mati selamatkan Rajesh Khanna.
Chaiyya laah

tokasid said...

Edelweiss:

you've got mail...pi tgk na n you'll know.

tokasid said...

Pak Mior:

Haathi Mere Saathi....mana boleh lupa. masa tu darjah 3 atau 4, ada sepupu mai ke rumah di tepeng. Hubby dia bawak aku gi nengok(naik basikal ikut jalan keretapi) kat Lido tepeng. Bila sampai manusia punya le ramai jadi dia beli tiket black market je.Tiket 65 sen jadi 3 ringgit! dah tu dok depan sekali jenoh aku melangut sampai sakit tengkok. Tapi memang nangih le bila gajah mati.
Filem tu lah first time aku tengok wayang kat panggung.

februari lalu kat TV9( kot) ada tunjuk haathi Mere Saathi( yg ni aku tengok)