Thursday, April 10, 2008

Owner of the lonely heart

YES.
YES.That's what they are.They are YES.
One of those progressive rock outfits in the mid 70s to late 80s.
And I like this song so much.
Wanna share it with you guys.

MatSalo,Shah,Mior ,Fauziah ,Bergen and E Accia will be able to relate to this song.
Maybe not Che'gu,Pak Zawi and Pak Zabs cuppa tea.
Raden and Edelweiss might not like it since its not very Hindi...if you get what I mean.
And sorry Elviza , hok ni buke dikir baghat oh!
Kerp and Akmal will say: Apa ni???Lagu orang tua-tua.

And to tell you the truth, I do not know who the Owner of the lonely heart is.




Update: This clip was directed to me by E Accia.Simply superb.


10 comments:

acciaccatura said...

salam doc,
baru hari tu saya bagi tau chegu pasal my favourite version of owner of the lonely heart kat sini http://uk.youtube.com/watch?v=3pngWimcyAc
what do you think?

Fauziah Ismail said...

Salam Tokasid
Dah lama tak dengar these old hits. Thanks. I'm reliving my adolescent years ... flashback tke ime dulu-dulu macam the Akademi Fantasia "rock kapak" concert last week!

cakapaje said...

Salam Doc,

Den dok teraso cam eat the chili la ni, lol! :)

tokasid said...

Wassalam E;

Memang saya ada baca pasai violin version tu dan saya dah download.Cuma tadi youtube tak boleh buka.
Tapi saya dah update pasai dok try tadi U tube boleh bukak dah.

memang skillful betoi mamat tu.
Thanks for the link.

tokasid said...

Fauziah:

Actually I dah prepare several musical postings dalam draft.Dan tentu lah lagu2 zaman kita dulu.

Last night sambil baca magazines sambil2 tu tgk TV.Dalam dok tukar2 channel ada juga stop kat ulangan konsert AF tu...mak oi!!!Teruk betul budak2 tu nyanyi lagu rock except for yang dah nenek tu lagu metalicca. Yang lain buat rasa sedih aje.

Kata Tak Nak said...

Awat aku tak buleh connect pulak. Aku memang suka lagi ni pasai dia agak funky dan amongst the earliest yang guna slapping bass. Yang violin solo tu aku tengok masa pi accia dulu, memang menakjubkan la.

tokasid said...

Shah:

Sobonarnyo den bukan nak sindir ko apo ko....cumo den lagu nih memang serender. Dua tahun dulu pueh den cari sano sini lagu nih last2 dapek kek limewire(ambik simpan dalam henpon) dan ado kek U tiub.

Tapi ekau dongar apo Jon Anderson kato baik-baik:

Owner of the lonely heart is much better than owner of a broken heart.

bergen said...

Bergen was here. LOL.

tokasid said...

Che'gu:

Ingat tak boleh connect pasai YES ni progressive rock. Ingat hang suka yg metal2 saja.

tokasid said...

Bergen:

Thanks.