Wednesday, April 23, 2008

Pink Floyd





Pink Floyd is an English rock band that initially earned recognition for their psychedelic rock music, and, as they evolved, for their progressive rock music. They are known for philosophical lyrics, sonic experimentation, innovative cover art, and elaborate live shows. One of rock music's most successful acts, the group has sold over 200 million albums worldwide and an estimated 74.5 million albums in the United States alone.(more info here)





Another Brick on the Wall(Part 1,2 and 3)-movie clip







Wish you were here(live)




Comfortably Numb(live)


Kandungan posting mungkin ada kena mengena atau tidak dengan makhluk yang hidup atau yang telah tiada.Kalau sapa-sapa terasa nak buat macamana kan. Sapa makan cabai melaka dia pedaih laa

10 comments:

Dhahran Sea said...

Salam Doc. Wah, peminat pink floyd nampaknya, samalah kite (and a lot of the 40&50-something in Malaya, I'm sure). Kadang2 bila anak2 'terserempak' dengan kita dok syok menghayati pink floyd dia orang kata 'ayah ni masih macam orang muda rockers lah', implying kita ni dah tua! The years gone by really fast... its good to read your tazkirah as reminder.

tokasid said...

Wa'alaikumussalam bro dhahran sea:

Yes,minat sangat2 Pink Floyd esp album the Wall. Ada jugak VHS and DVD movie The Wall( starring Bob Geldof) and DVD concert the Wall( kat Berlin) by Roger Waters.

Hah3..anak2 kata lagu tu? Depa tak tau pak depa muda di hati walaupun uban dah penuh kepala.Betoi tak?

Baharudin said...

Salam kembali Doc. I was just listening to "Time" from Dark Side of the Moon kat office, from imeem.com - kat rumah no chance to listen to it, berebut dengan anak2 nak guna pc...
".. and you run and you run to catch up with the sun but its sinking; racing around to come up behind you again. The sun is the same in a relative way, but you are older, shorter of breath, one day closer to death... every year is getting shorter..."... memang lyrics lagu2 pink floyd ni makin relevant makin tua (& muda dihati).
Take care & salam.

tokasid said...

Baharuddin:

Memang betul tu. Lyrics Pink Floyd semakin relevant bila kita da masuk kategori bapa-bapa ni dan bila anak2 semakin remaja macam ketika umur kita mula kenal Pink Floyd.Tapi bila fikir2 umur2 members Pink Floyd masa tu mungkin dah hampir2 mcm umur kita sekarang ni.

blackpurple @ jowopinter said...

Mungkin masa ini saya masih kecil lagi agaknya. Hehehe!

Tapi itulah, saya yang dah semakin tua ini pun tetap menggilai muzik zaman kita dulu-dulu. Zaman saya dulu Guns n Roses, Motley Crue, Loudness, Nirvana dan beberapa kumpulan lain. Lagunya masih lekat di jiwa saya sampai sekarang... :D

Mat Salo said...

Eh bro.. tiba2 jer nih...

The Wall is a classic album bro' manyak bemories... dalam 8G Ipod kat rig pun ada.

But the song I keep hitting the 'repeat' tombol' is Comfortably Numb... Yup, this more or less sums up my feelings when I'm away from my loved ones bro...


"Hello
Is there anybody in there?
Just nod if you can hear me
Is there anyone home?

Come on, now
I hear you're feeling down
Well, I can ease your pain,
Get you on your feet again..."

P.S. A Voice sure dok stim dengar.. :)

tokasid said...

Wak Pinter:

memang gitu lah kebanyakkan kita. Biarpun zaman berubah tetapi selera muzik kita sering tersangkut pada tahap umur kita 15-30. Selepas itu serinmgnya kita dengar lagu2 baru macam ni: "Eh lagu apa ni? Pelik2 sungguh lagu zaman sekarang"

Jadi saya teringat komen pak mertua ketika zaman rock kapak dulu: Entah apa2 nyanyi terjerit-jerit!!

tokasid said...

Bro MS:

I think PF was very advanced musically with their philosophical lyrics and their very progressive experiment with their arrangements and musical instruments.

The Wall is their best effort.
During our get togehther A Voice said the album after that was as good but didn't get the attention like The Wall.That album is The Final Cut( if I'm not mistaken with stories about Margaret Thatcher's England)

cakapaje said...

Salam Doc,

Peewit! Sayangnya, telinga den ni kurang pendengaran buat masa ni dek domam. Nanti dah lega, den kembali mendongar :)

edelweiss said...

Pink Floyd??

My ex-lecturer [londoner] designed the cover art..album mana i tak ingat.

he was so proud of it.

Tengok lecturer nih pun, i pening kepala... kekeekekkeek